Masia actualitzada.

Projectes | 13/07/2016

La clau del projecte ha estat convertir un espai sobre-dividit i fosc, en un espai habitable i lluminosament potenciat. L’actuació de l’arquitecte Jordi Font, deixant entreveure part de l’arquitectura original i dissenyant un nou volum-escala que actua com a eix sobre el qual es distribueix l’habitatge, ha estat imprescindible. Castellterçol 04

Els propietaris buscaven un espai càlid i funcional, obert i lluminós, amb una vinculació directe entre la cuina i els diferents menjadors (estiu i hivern)  on gaudir de les sovintejades reunions familiars. Al menjador d’estiu, creat a partir d’una ampliació respectuosa del porxo original, destaquem la coordinació d’una taula d’herència familiar amb elements de la nova col·lecció de Gandia Blasco en blanc lluminós, perfectament orientada i amb un accés directe a la cuina. Aquesta s’integra en un dels racons més ben orientats de la casa, per tal de esdevenir centre de la vida diària.

Projecte d’interiorisme.

Es distribueix en forma de U, baixa i llarga, on situem la zona de cocció i treball. En front, una paret de columnes amb dos grans forns, la zona d’emmagatzematge i fred, així com forat per petits electrodomèstics folrat amb Neolith.

Mobiliari de roure natural amb betes triades i portes numerades per tal de coordinar perfectament les seves aigües. Sobre la zona de treball, llum de Kartell disseny de Ferrucio Laviani. Castellterçol 11El racó per esmorzar es completa amb taula i cadires de Pianca en blanc, per tal de coordinar colors amb el menjador d’estiu. Destaca la creació d’un espai integrat al moble, per tal d’amagar el TV, però dotant-lo d’un pràctic braç extensible i orientable. Tots els electrodomèstics emprats són de la casa Neff. La il·luminació de la taula ve donada per una espectacular làmpada de Vibia.

El pas de la cuina al menjador d’hivern ve regulat per una porta de Longui, amb perfils d’alumini color Café i vidre laminar i tintat en fumat marro, que s´amaga dins l´estructura original de la casa. El menjador, s´ha situat a la zona en que el sostre és més baix, amb l’objectiu que resulti més acollidor. Destaquem la taula de roure tenyit amb estructura massissa i extensible metàl·lic d’Andreu World, amb cadires de pell de respatller alt de Cattelan. Per completar l’aspecte càlid de la zona, escollim dos làmpades de Foscarini i Gandia Blasco que acompanyen el conjunt.Castellterçol 35

Aquí agafa protagonisme l’ estructura de l´escala, oberta i vinculant dels diferents espais de la planta. Així, al fons gaudim d’ una sala de relax amb un ampli sofà reclinable i moble penjat, coordinat en laca blanca i roure natural (igual que la escala), que organitza i amaga  tots els elements audiovisuals. Per ressaltar el canvi d’altura del sostre, i projectar l’escala dins de la sala d’estar,  l’espai se subratlla amb una tarima amb llum indirecte de tecnologia led,  que alhora ens proporciona l’intensitat de llum adequada per a gaudir del “home cinema”. El mobiliari d’una gran lleugeresa visual, prové del catàleg de Treku.

L’escala, tota construïda en roure natural amb una lleugera i transparent estructura de ferro natural, és un disseny de l´arquitecte Jordi Font, connecta la primera planta amb l’altell, on se situen el dormitori principal, dos banys, dos dormitoris pels fills, així com un petit estudi i zona de jocs.

Aquesta planta gaudeix de la coberta original de la casa, recoberta en el mateix roure que s’ha treballat a tot el projecte i crea angles espectaculars que ens permeten gaudir de racons d’una estètica i acolliment envejables.

Al dormitori principal, d’estètica tranquil·la i relaxant, construïm un capçal a mida i el folrem en pell, així mateix el mobiliari de la col·lecció Lauki de Treku, de línies i colors molt neutres, deixen el protagonisme a les fortes pendents i el joc de llum sobre una paret folrada de Chilewich, material de textura rústica i càlida.

Castellterçol 39

L’objectiu és que, des del llit, es pugui gaudir de la profunditat de tots els angles de la taulada. Complementen l´espai el llum Caboche sobre el capçal i el llum de lectura Papiro de Palluco realitzat en coure.

Una paret divideix aquest espai amb el bany i el vestidor. Aquí destaquem la puresa dels materials emprats, com el Neolith a totes les parets, que ens garanteix durada i pulcritud. El mirall integrat amb llums penjats ens donen el punt de lluminositat adequat. El banc de roure massís és de E15.

Respecte als dormitoris dels fills, es manté el criteri de gaudir de les fortes pendents del sostre, orientant el llit cap a elles,  i vinculem les zones de lleure i treball a les privilegiades vistes del Moianès

.

Castellterçol 06

A l’ exterior, la casa gaudeix d’un jardí ric i relaxant, i l’arquitecte ha projectat una

lleugera estructura amb tarima volada de fusta de gran proporció rectangular que projecta la vista cap a l’exterior, creant un efecte mirador, ordenant la façana Nord de la casa i guanyant espai pel menjador d’estiu i la zona de relax.

Així mateix, respectem tota l’estructura de pedra exterior i es complementa l’espai amb la col·lecció Flat de Gandia Blasco, de línies senzilles i colors neutres.

Interiorisme: Jordi Font i Jabss Mobiliari
Mobiliari: Jabss Mobiliari
Arquitecte: Jordi Font
Fotografies: Martone

Horari

  • De dilluns a divendres:
  • 9 a 13 h / 16 a 20 h
  • Dissabtes:
  • 9 a 13 h / 17 a 20 h

Cercar