Reforma de pis a Igualada

Projectes | 14/03/2015

Reforma integral de pis a Igualada, on el primer objectiu del projecte d’interiorisme consisteix en unificar els diferents espais per aconseguir una distribució més diàfana i racional,  dirigint els espais principals de la casa cap als lluminosos finestrals. Així mateix es multiplica l´espai visual del dormitori principal, integrant  bany, vestidor i  dormitori,  tant en acabats com en els colors escollits.

A nivell  funcional, es decideix unificar el menjador amb la cuina i la sala d´estar mitjançant una gran porta corredissa de vidre transparent, en comptes de la tradicional associació saló-menjador.

Aquesta decisió obeeix a un concepte més modern d’habitatge, i requereix d´un estudi acurat del sistema d´aspiració de la cuina, per tal d’ aïllar de les olors, la zona d’estar. Alhora es repeteix el disseny de la porta entre el rebedor-distribuïdor i la sala, per tal de integrar aquest espai i dotar-lo de llum natural.

Es va enfocar el projecte de manera integral, des de l’arquitectura interior al mobiliari, mitjançant una identificació clara entre la  funció dels diversos mobles i espais que ocupen, la seva forma i el color emprat en aquests i  la zona del pis.

Construïm un gran armari contenidor, que amaga els mecanismes de la porta corredissa principal, i serveix com a eix distribuïdor de l’ habitatge. Alhora l’ integrem amb les portes i panel.lats del passadís i rebedor, de tal forma que aquests formin part visual de la sala principal.

Per la cuina triem el mobiliari de Dada Cucine, amb columnes de terra a sostre que integren tots els elements necessaris de forma simple i neta, facilitant un us intensiu  centralitzant tots els elements en un únic espai triangular. Per dotar de més profunditat a la cuina, es tria un vidre com a frontal de la zona de treball.

Al menjador tot el protagonisme és per la taula de Riva1920, de noguera massissa i que contrasta amb el minimalisme del mobiliari penjat de Lago. El color neix de la catifa Kala de Nani Marquina.

Per tal de trencar amb la imatge de passadís, construïm un panel.lat que integra la porta del bany i diferenciem el seu disseny de les portes de les habitacions auxiliars.

Al dormitori principal la lluminositat bé donada per l´armari de la col·lecció Now de Lago, que comparteix protagonisme amb  la pedra emprada al capçal i que continúa al llarg del espai fins a integrar-se amb la dutxa. Això,  lligat amb el mobiliari lineal de AgapeDesign utilitzat al bany i la llum indirecte dels miralls, ens permeten crear un espai intimista, càlid i actual. El complement de color a la dutxa el dóna una banqueta Stone de Kartell.

Interiorisme: Jabss Mobiliari
Mobiliari: Jabss Mobiliari
Fotografies: Martone

Horari

  • De dilluns a divendres:
  • 9 a 13 h / 16 a 20 h
  • Dissabtes:
  • 9 a 13 h / 17 a 20 h

Cercar